VUČIĆ BESRAMNO LAŽE 2018.: "Izmislili ste to za Veliku Srbiju", 1995.: "Živjet ćete u Velikoj Srbiji"

Foto: Index, Screenshot YouTube

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u Vrginmostu je napokon komentirao govor u Glini 1995. godine, no pritom se poslužio lažima.

>> Vučić se posvađao s novinarima u Vrginmostu, odbio se ispričati za četnikovanje u Glini 1995.

Novinari su u Vrginmostu, gdje je Vučić posjetio pripadnike srpske manjine, inzistirali da komentira zašto je u govoru o Glini govorio da to mjesto više nikada neće biti hrvatsko i da će, ako pobijedi njegova tadašnja stranka, tamo biti Velika Srbija.

"Izmislili ste Veliku Srbiju"

Vučić se na to prilično iznervirao.

"Dakle izmislili ste to za Veliku Srbiju. Toga u tom govoru u Glini nema. Slučajno, nema ga. Dakle i to ste izmislili, morali ste to dodati. Što se tiče drugih stvari, vaša želja da prema nekome imate pristojan odnos uvijek mora biti direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju netko prema vama mora pokazati. Nećete to doživjeti.

Poslije sam vam rekao da nemamo nikakvih problema ni tereta danas sa Hrvatskom. I sve ste vi razumjeli. Jedino što je vama bilo potrebno je da dobijete nešto što biste mogli iskoristiti za osobno ponižavanje predsjednika Srbije. Taj film, stoti put vam govorim, nećete gledati", rekao je Vučić.

No, novinari nisu izmislili Veliku Srbiju u Vučićevom govoru u Glini. Vučić je tada doslovno rekao:

"Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj... E, neće moći! Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze precednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće."

Pogledajte i snimku.

Zabranjeno pitanje

Podsjetimo, novinari su Vučića danas, nakon što su ih jučer iz Kolindina protokola molili da ne postavljaju to pitanje, uspjeli pitati o četnikovanju u govoru krajem rata u Hrvatskoj. Podsjetili su ga da je 20-ak kilometara dalje od Vrginmosta u kojem se danas družio s pripadnicima srpske manjine Glina u kojoj je 1995. držao sporni govor te su ga pitali opterećuje li to hrvatsko-srpske odnose i misli li i danas da Glina nije hrvatska.

"Ja sam od vas čuo bezbroj istih pitanja, za mene je interesantno da mjera vaše podrške, poštovanja je direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju očekujete od nekoga tko dođe do vas... Nikada nećete vidjeti straha i potrebe da vam se dodvoravam. Granica Srbije i Hrvatske je na Dunavu. Ja sam bio veoma pristojan i i nijedne sekunda nisam htio na uvrede i klevete odgovarati uvredama i klevetama. I danas sam o sebi slušao najgore moguće neistine", požalio se Vučić prije nego što je izrekao laž - da u govoru u Glini nije spominjao Veliku Srbiju.

Čini se da vi ne razumijete jednu stvar, imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne trebamo živjeti. Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju", poručio je Vučić.

Pročitajte više