Vučić: Hrvatska je u Prvom svjetskom ratu bila na suprotnoj strani

Foto: EPA

SRPSKOG predsjednika Aleksandra Vučića naljutio je raspored sjedenja na jučerašnjoj obljetnici kraja Prvog svjetskog rata u Parizu.

Na jučerašnjoj ceremoniji u Parizu u prvom redu sjedili su, uz domaćina, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, predsjednik SAD-a Donald Trump, ruski šef države Vladimir Putin te njemačka kancelarka Angela Merkel, dok je iza Putina, u drugom redu, sjedio kosovski predsjednik Hashim Thaçi, a Aleksandar Vučić bio je raspoređen nasuprot njima, na drugu stranu svečane pozornice.

Na istoj strani pozornice gdje su bili Trump, Putin, Merkel i Macron bila je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Thaçi je imao bolju poziciju od svih nas", rekao je Vučić, prenosi N1.

Komentirao je i poziciju Kolinde Grabar-Kitarović dodavši kako je Hrvatska u Prvom svjetskom ratu bila na drugoj strani.

"Predsjednicu Hrvatske mogu razumjeti, netko bi objasnio da to ima veze s abecednim redom, kao Croatia, pa je to nekog smisla moglo imati, iako su se u Prvom svjetskom ratu iskazali na suprotnoj strani", ocijenio je Vučić još sinoć.

Hrvatska je u Prvom svjetskom ratu bila dio Austro-Ugarske Monarhije te je ratovala zajedno s Njemačkom. Poslije rata se raspala i tada je formirana Kraljevina SHS.

Pročitajte više