Vučić: Nije mi se razgovaralo s Plenkovićem, iako je on nešto pokušavao

Foto: Screenshot YouTube/Tanjug

NAKON što se Vučićev tabloid Informer pohvalio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sinoćnjoj večeri u sklopu summita Europske političke zajednice sjedio za stolom pored Macrona, a da Plenković nije bio za tim stolom, što je tabloid proglasio "novom Vučićevom izvojevanom pobjedom za srpski narod", danas se razmještajem na večeri pohvalio i sam Vučić. Istaknuo je i kako je "dobio čast govoriti na večeri i biti jedan od 10 govornika".

I sam Vučić se hvali razmještajem na večeri

"Sjedio sam pored nositelja ideje Europske političke zajednice, a to je Emmanuel Macron, francuski predsjednik. S jedne strane mu sjedi ukrajinski premijer iz jasnih razloga, a s druge sjedi predsjednik Srbije. A vi na sve to imate kazati? Jadni su oni koji te stvari govore", naveo je Vučić.

Srpski se predsjednik pohvalio da je u Pragu razgovarao s 38 lidera zemalja.

"Jučer sam se u Pragu susreo s 38 europskih i svjetskih lidera. Mislim da ne postoji nitko tko je imao toliko susreta jučer. Imao sam bilaterale, usprkos panelima i službenim sastancima, i s Macronom i sa Scholzom i s Ursulom von der Leyen, dakle s najvažnijim ljudima EU. Išao u posebne prostorije na sastanak s našim velikim prijateljem, predsjednikom Češke Zemanom kojeg očekujemo ovdje", rekao je Vučić pa krenuo s, kako je rekao, analizom susreta koja je zapravo bila nabrajanje čelnika zemalja s kojima se susreo. Većini se srpski predsjednik potrudio izgovoriti ime i prezime, valjda da se vidi da zna. 

"Nije mi se razgovaralo s Plenkovićem, iako je on nešto pokušao"

Spomenuo je i neke za koje je sam rekao da se s njima nije susreo, ali je vidio da su na večeri, poput slovenskog premijera Goloba. Potom je prešao na one s kojima se nije susreo, među kojima je naveo Plenkovića za kojeg je rekao da mu se "nije s njim razgovaralo". 

"E vi sad ustanovite s kime nisam. Teško ćete naći. Koliko se ja sjećam, nisam sa... Nije mi se razgovaralo s Plenkovićem, iako je on nešto pokušao. Nisam vidio danskog predsjednika, nisam razgovarao s britanskom premijerkom... I nisam razgovarao s armenskim predsjednikom", rekao je. 

Pogledajte snimku

 

Pročitajte više