Vučić otkazao Paradu ponosa u Beogradu: "Moramo se baviti sušom i hranom"

Foto: EPA

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić danas je rekao da se Parada ponosa u Beogradu, najavljena za rujan, "otkazuje ili odgađa".

Vučić je izjavio da nije sretan zbog toga, ali da je to nužnost. Kaže da se Europride ne može održati u političkoj situaciji kakva je u Srbiji.

"To ne govorim jer sam jako sretan jer nema parade. Ugrožavamo pravo manjine, ali je država pritisnuta svim mogućim problemima, moramo se baviti i hranom i sušom, energetskim problemima. Jednostavno, u nekom trenutku ne možete sve postići. Bit će u neko drugo i sretnije vrijeme", rekao je Vučić te dodao da se Europride neće održati zbog teške krize na Kosovu i Metohiji.

Ocijenio je da kriza neće prestati barem do 31. listopada.

Organizatori: Povorka ponosa se neće otkazati

Organizatori Pridea u Beogradu pozvali su zainteresirane da se 17. rujna okupe ispred Narodne Skupštine u Beogradu te da manifestacija nije otkazana.

Šef Beograd Pridea Marko Mihailović na Twitteru je objavio da država ne može otkazati Europride, već da ga samo može pokušati zabraniti. 

"Država EuroPride ne može otkazati - može samo da pokuša zabraniti, što bi bilo jasno kršenje Ustava kao i presuda ustavnog suda koje zabrane Pridea iz 2011., 2012., 2013. god. proglašavaju neustavnim. Pride se održava po planu 17.9. u 17 h ispred Narodne Skupštine!" napisao je Mihailović na Twitteru.

 

Pročitajte više