Vučić primio predstavnike hrvatskih udruga nestalih osoba, donijeli su mu poklon

Foto: Srđan Ilić/Pixsell

IZASLANSTVO Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja je na sastanku u Beogradu sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem tražilo podatke o hrvatskim braniteljima i civilima nestalima tijekom Domovinskog rata, a od srpskog predsjednika zatražilo je i da utječe na institucije u Srbiji da se aktivno uključe u rješavanje tog problema.

Hrvatska trenutačno traga za 1945 nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskog rata.

Vučić je na sastanku kazao kako "za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji stižu bolja vremena". Predstavnici hrvatskih udruga nestalih osoba na sastanak su mu donijeli poklon - bedž Crvenog križa za nestale.

Iz izaslanstva Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja poručili su kako na sastanak s Vučićem dolaze s jasnim zahtjevima.

Ključna zapreka rješavanju pitanja nestalih hrvatskih građana, branitelja i civila jest nedostatak informacija o masovnim i pojedinačnim grobnicama te sekundarnim grobnicama, u koje su premještani posmrtni ostaci.

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir kazala je da će zatražiti i povratak dokumenata iz vukovarske Ratne bolnice, a koje su po okupaciji Vukovara uzeli pripadnici Jugoslavenske vojske (JNA).

Pročitajte više