Vučić tvrdi da su osumnjičeni mladići s Kosova studenti: "Bili su na kolokviju"

Foto: EPA, Policia e Kosovës

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da su dvojica mladića koje kosovska policija povezuje s ubojstvom Olivera Ivanovića zapravo srpski studenti u Kosovskoj Mitrovici.

Dodao je da su saslušani i ispitani, da su se srpskim vlastima javili sami, da su došli s roditeljima i da su bili spremni na poligraf, javlja N1.

Podsjetimo, policija na Kosovu nakon 22 mjeseca istrage traži pomoć javnosti u identificiranju dvije osobe za koje navodi da su osumnjičeni u slučaju likvidacije Ivanovića, a koji su, kako tvrdi policija, viđeni u Kosovskoj Mitrovici na dan ubojstva.

>>> Kosovska policija traži ovu dvojicu zbog ubojstva Olivera Ivanovića

Vučić je naveo njihova imena i otkrio što studiraju

Srpski predsjednik smatra da to pokazuje kako su ljudi u Prištini neozbiljni. Kaže da je fotografija izvađena iz arhive Bezbednosno-informativne agencije.

Objavio je imena dvojice mladića i otkrio neke detalje o njima.

"Riječ je o studentima, ni o kakvim ubojicama, Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću. Ivan je rođen u Prokuplju s prebivalištem u Kuršumliji i student je u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vučić pa dodao:

"Miloš Radosavljević iz Prokuplja, također s prebivalištem u Kuršumliji, student je Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a povremeno boravi u studentskom domu u tom gradu."

"Inače, bili su na kolokviju", naglasio je Vučić i zaključio da je istraga likvidacije Olivera Ivanovića jedno od ključnih i glavnih pitanja za Srbiju.

Pročitajte više