Vučić zaprijetio odgovorom Hrvatskoj zbog Vulina, spominjao ubijanje Srba i nacističke zastave

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentirao je na konferenciji za medije zabranu ulaska u Hrvatsku srpskom ministru obrane Aleksandru Vulinu.

Zaprijetio recipročnim mjerama zbog zabrane dolaska Vulinu

"Volio bi da neko u EU uvodi verbalni delikt i da ne procjenjuje da li mu se sviđa nečije mišljenje ili ne. Ja ću se držati onih 100 dana da ne pričam protiv njih, to traje negdje do 21. 5.", rekao je Vučić o Hrvatskoj.

No svejedno je komentirao odluku da se Vulinu zabrani dolazak u Jasenovac.

"To je bila ishitrena reakcija i ne razumijem ju. Srbija će reagirati recipročnim mjerama, kakve će donijeti odluka vlada Srbije na sljedećoj sjednici", zaprijetio je Vučić.

"Dižu nacističke zastave pod kojima su stradali Srbi"

"Izgleda da se Srbima brani da govore o najvećem stratištu Srba u zadnjih sto godina. Ako je tako da Srbi ne mogu posjetiti najveća stratišta onda ćemo napraviti mi u Srbiji posao koji nismo napravili od Drugog svjetskog rata, da popišemo žrtve i Jasenovca i Jadovna i da ovdje napravimo muzej o holokaustu", kazao je Vučić i dodao da oni "nemaju problema pričati i o zločinima Srba i po tome se razlikuju od drugih".

Ne očekujem ni od koga u Europi da reagira na ovo, nikad ne reagiraju. Hrvatska je članica Europske unije, a Srbija je jedna mala zemlja koja je valjda kriva jer je slobodarska. Istovremeno se tamo mogu dizati nacističke zastave pod kojima su stradali Srbi. Srbi su ubijani i maljem i nožem i to je uvjerljivo najstrašnije stratište u bivšoj Jugoslaviji. Jasenovca su se sramili i najgori nacisti, a neki se danas ne srame", rekao je Vučić.
 

Pročitajte više