Vučić zbog vlastite fotografije ugrozio život djeteta s rakom

Foto: Twitter

DOK epidemija gripe hara Srbijom, zbog čega su produženi praznici, a u bolnicama su zabranjeni posjeti, srpski predsjednik Aleksandar Vučić je jučer, suprotno svim zabranama, posjetio Institut za majku i dijete u okviru svoje kampanje Budućnost Srbije.

Vučić je obišao sterilni blok hematoonkologije, a prema svemu sudeći upravo u sterilnom bloku (!) se fotografirao s teško bolesnim djetetom.

Vučić je dvije fotografije s mališanom koji boluje od raka objavio na društvenim mrežama. 

Epidemiolog Zoran Radovanović je za Talas kazao da djeca koja se nalaze na odjelu hematoonkologije primaju imuno-supresivnu terapiju jer im je otpornost jako smanjena lijekovima pa su osjetljivi na svaku infekciju. Međutim, na pitanje je li Vučićev posjet uopće moguć ili nije u takvim okolnostima, doktor Radovanović odgovara da to nije razumno u okviru takvog bolničkog odjela.

U razgovoru za Talas, epidemiolog dr. Zoran Radovanović ističe da nije toliko strašno što je Vučić upao tamo gdje ne smije, već je mnogo strašnije to što ga nitko nije spriječio. A najstrašnije je od svega, kaže Radovanović, to što se nitko nije usudio Vučiću ni pravilno navući zaštitnu odjeću i masku te ga spriječiti da dođe u dodir s djetetom.

Jedan od prisutnih liječnika je pokušao upozoriti Vučića da ne ulazi u sobu gdje se nalazi oboljelo dijete, ali usprkos tom upozorenju, Vučić je ušao u sobu, dodirnuo dijete i slikao se s njim. Sve to zbog svoje kampanje Budućnost Srbije.

Pročitajte više