Vučića razbjesnili Albanci pa napao Hrvatsku: "Smeta im jaka Srbija"

Foto; Srdjan Ilic/PIXSELL

SRPSKOG predsjednika Aleksandra Vučića, nakon sinoćnjih velikih prosvjeda u Beogradu, razbjesnila je izjava kosovskog premijera koji je izjavio kako od danas nema granice između Kosova i Albanije. 

"Ono što je nekada bio granični prijelaz Kosova, to više ne postoji. Više neće biti dvije, već samo jedna kontrola. Ovo će biti prijelaz koji nas spaja", kazao je Haradinaj, a na svom Facebook profilu još, između ostalog, napisao: "Od danas, kosovska granica prema Albaniji ne postoji! Čestitam Kosovo, čestitam Albanija!".

Vučić: Nadrealno je što oni u Hrvatskoj pišu i govore o Srbiji, nekima od njih ne odgovara jaka Srbija

Vučić je na tu izjavu reagirao kazavši da "Albanci cijelu međunarodnu zajednicu pokušavaju dovesti pred svršen čin".

“Meni je jasno da će oni graditi svoj plan. Kad krajem ožujka budu izbrisali granice tada će ukinuti poreze prema centralnoj Srbiji i reći da su spremni razgovarati, ali s drugačije pozicije, ujedinjenog Kosova i Albanije”, kazao je Vučić u izjavi novinarima dodajući kako je Srbija već upozoravala da će se to dogoditi. 

Vučić razočaran svjetskim liderima koji ništa ne poduzimaju u ovakvim situacijama, a zapitao je i što bi se dogodilo da oni to što je Kosovo napravilo s Albanijom naprave s Republikom Srpskom. 

No onda se, govoreći o tome kako mnogima smeta snažna Srbija (ne)očekivano obrušio i na Hrvatsku. 

“Vidim koliko smeta snažna Srbija. Kada pogledam one u Hrvatskoj, to je nadrealno što oni pišu i govore, nema veze s realnošću. Ali razumijete zašto to rade jer nekima od njih ne odgovara jaka Srbija, željeli bi je vidjeti slabu kao donedavno. Nemate se što ljutiti na to”, rekao je Vučić.

Pročitajte više