Vujanović o izborima u Srbiji

CRNOGORSKI predsjednik Filip Vujanović cijeni da "odnos nove vlasti u Srbiji prema Crnoj Gori mora biti onakav kako je to koncipirano Beogradskim sporazumom i Ustavnom poveljom", bez obzira tko će sastaviti novu vladu.

"Politička zbivanja u jednoj, ne mogu utjecati na ono što se dešava u drugoj državi članici. Volja građana Srbije ne može utjecati na naše odnose sa Srbijom, budući da smo Sporazumom i Poveljom osigurali mehanizme da sami kreiramo ono što je politički i ekonomski život u Crnoj Gori", kazao je Vujanović novinarima, nakon objavljivanja prvih neslužbenih rezultata parlamentarnih izbora u Srbiji.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović je rekao kako "Crna Gora mora prihvatiti rezultat izbora građana Srbije", te da su oni "očekivani za sve one koji su pažljivo pratili političku scenu u Srbiji".

"Sve što je rezultat izbora građana Srbije mora biti prihvaćeno i od strane Crne Gore i svih drugih", kazao je Đukanović. On je dodao kako je "struktura Beogradskog sporazuma takva da osigurava i Srbiji i Crnoj Gori toliko autonomije da se bilo kakav zaplet na političkoj sceni jedne države ne može tako jednostavno "preliti" na političku scenu druge".

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić poručuje kako će "Crna Gora pomoći stabilizaciji prilika u Srbiji", jer ovi izbori, po njegovom mišljenju, "to nisu učinili".

Pročitajte više