Vuk Jeremić: Od 1990. ne ljetujem u Hrvatskoj pa mi ni sad to neće teško pasti

MINISTAR vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić odgovorio je večeras u vijestima državne Radio-televizije Srbije (RTS) na osude hrvatskih političara na njegove izjave izrečene u Zagrebu, o tome da je Oluja bila najsuroviji primjer etničkog čišćenja. Jeremić kaže da je dovoljno pogledati hrvatsku politiku koja govori njemu u prilog.

"Hrvatska vlada uhitila je i isporučila, nakon izgona 250 tisuća Srba iz Hrvatske, generala Antu Gotovinu, kojega haška optužnica tereti da je pod vodstvom Franje Tuđmana, u zajedničkom zločinačkom poduhvatu, sudjelovao u uklanjanju srpskog stanovništva s područja Krajine", rekao je Jeremić u vijestima RTS-a.

U emisiji Jeremić je bio upitan hoće li mu nerazumijevanje srpske i hrvatske strane pokvariti planove za ljetovanje, na što je odgovorio kako "od 1990. godine nije ljetovao na hrvatskom moru pa mu to ni sada neće teško pasti".

Predsjednik Stjepan Mesić je danas, komentirajući Jeremićevu izjavu "kako je Hrvatska kriva za etnička čišćenja u Oluji", rekao kako u Srbiji još uvijek ima mnogo ljudi koji "se ne sjećaju" što se dogodilo, a to je da su tenkovi iz Beograda, Novog Sada i iz Srbije dolazili u Hrvatsku razarati. Mesić je poručio kako "bi bilo dobro da se toga sjete", jer hrvatski tenkovi nisu išli ni prema Novom Sadu ni prema Beogradu.

D.M.
Foto: AFP

Pročitajte više