Vukelić: HDZ-ova opcija ima dovoljno glasova za izbor izvršne vlasti u Karlovcu

Predsjednik karlovačkog Gradskog odbora HDZa Branko Vukelić rekao je danas da HDZova opcija u Gradskom vijeću ima dovoljan broj glasova za izbor izvršne vlasti te da će Karlovac, kao posljednji grad u Hrvatskoj nakon lokalnih izbora, na sljedećoj sjednici Vijeća dobiti gradonačelnika.

Na konferenciji za novinare, održanoj u stranačkim prostorijama u Karlovcu, Vukelić je pobrojao 14 glasova HDZ-ove opcije i partnera - koalicija HDZ-HSLS-DC ima deset vijećnika, HSP dva, imaju glas sada nezavisne vijećnice Sanje Katić, koja je bila izabrana u Vijeće kao HSS-ov kandidat na listi SDP-HSS-LS, te glas vijećnika HSU-a Franje Capana.

Vukelić je rekao kako očekuje da će dobiti i petnaesti glas, nezavisnog vijećnika Dubravka Delića, "tako da će odnos glasova biti 15:12", a do kraja ove godine, kazao je, "odnos glasova bit će 17:10 i imat ćemo još stabilniju većinu".

Na optužbe u vezi sa sporazumom koji je 27. srpnja u ime HDZ-a Vukelić potpisao s vijećnikom HSU-a Capanom, Vukelić je danas rekao kako nema govora da je riječ o korupciji. Sporazum je "dogovor želja dviju strana koje će se ostvariti u skladu sa zakonima i kroz gradska tijela, shodno mogućnostima proračuna".

Na novinarsko pitanje što u sporazumu znači "HDZ se obvezuje da će se osigurati minimalno 20.000 kuna mjesečno za funkcioniranje HSU-a", Vukelić je rekao da je taj dio sporazuma s Capanom "nespretno sročen", jer se to ne odnosi na HDZ, već na "odluke gradskih tijela". Ta će se odredba, rekao je, "ispraviti ovih dana".

Kandidat za gradonačelnika Miro Škrgatić (HDZ) rekao je da će zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo biti Igor Horvat (HSP), a za društvene djelatnosti Damir Jelić (HDZ).

Pročitajte više