vukovar: bivši vlasnik "badela" ferdinand jukić ponovno prijavio pokušaj atentata

Ferdinand Jukić, 46godišnji bivši vlasnik "Badela 1896.", koji živi u Vukovaru, prijavio je jutros policiji da ga je nepoznata osoba pokušala ubiti, a policija je, kako je priopćila, prilikom očevida pronašla tragove oštećenja od streljiva i nekoliko košuljica deformiranog streljiva.

Jukić, koji tvrdi da je na njega već četiri puta pokušan atentat, u prijavi je naveo kako mu je "nepoznata osoba pucala pokraj glave kroz otvoren prozor sobe obiteljske kuće u kojoj je spavao", stoji u izvješću vukovarsko-srijemske policije.

Na mjestu događaja očevid su obavili istražni sudac Županijskoga suda u Vukovaru, zamjenik državnog odvjetnika te policija.

Prilikom očevida na zidu i noćnom ormariću sobe gdje je Jukić spavao pronađeni su tragovi oštećenja od streljiva i nekoliko košuljica deformiranog streljiva, koje su uzete radi daljnjeg vještačenja, kaže se u policijskom priopćenju.

Protiv Ferdinanda Jukića bila je 1997. podignuta optužnica koja ga je teretila da je ilegalnom proizvodnjom i prodajom alkoholnih pića, dok je bio direktor "Badela", utajio porez i oštetio državni proračun za oko 13 milijuna kuna. Mediji ga također povezuju s aferama oko prikupljanja novca za obranu Vukovara te malverzacijama oko novca Vukovarske banke.

Jukić je Hini izjavio kako ne zna tko bi i kojim povodom mogao pokušati njegovo ubojstvo. Ustvrdio je kako se "u životu nikome nije zamjerio", ali je dodao kako misli da je "posrijedi politički obračun, a možda i pokušaj iznude novca".

Također je ustvrdio kako se do sada susreo "četiri do pet puta s haškim istražiteljima koje je zanimala nabavka oružja za obranu Vukovaru u srpskoj agresiji 1991. godine". Kako je rekao, pritom nije nikoga teretio.

Jukić tvrdi kako je još uvijek većinski vlasnik Badela 1896. a o aferi iz 1997. nije želio govoriti, ustvrdivši samo da je "riječ o spletu političkih igara".

Jukić je također ustvrdio da je pokušaj njegova ubojstva "djelo profesionalca", te kako je na njega "već četiri puta pokušan atentat".



(Hina) žd ln

Pročitajte više