vukovar: dogovoren način podmirenja duga vukovarske bolnice

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Ministarstva zdravstva, Upravnog vijeća i Uprave vukovarske Opće bolnice dogovorili su se danas o načinu podmirenja duga te zdravstvene ustanove, koji do 30. rujna ove godine iznosi 13,5 milijuna kuna.

Riječ je o dugu dobavljačima hrane, energije, energenata, veledrogerijama i drugim vjerovnicima.

Na sastanku je dogovoreno da će se dug vukovarske bolnice od 11,3 milijuna kuna podmiriti preko HZZO-a nagodbom, prijebojem tražbina i otpisom dijela duga nekoh dobavljača.

Dug bolnice vukovarskom Vodovodu od 400.000 kuna pokušat će riješiti Županija, pa bi ostalo nepodmireno oko 1,5 milijun kuna, što bi trebala preuzeti bolnička Uprava.

Takav prijedlog podmirenja dugova Opće bolnice još mora prihvatiti Upravno vijeće HZZO-a, koje će, kako je najavljeno, održati sjednicu za dva tjedna.

Tijekom sastanka najavljen je nastavak obnove vukovarske bolnice, ali je upozoreno na manjak liječnika u bolnici.

Uslugama vukovarske bolnice, rekao je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Nikola Šafer, ne koristi se čak oko 30 posto osiguranika koji inače njoj gravitiraju. "Ti se osiguranici očito zdravstvenim uslugama koriste izvan Vukovara i moramo sve učiniti da ih vratimo", rekao je Šafer. Dodao je kako je to moguće jedino visokom razinom zdravstvene usluge.

Pročitajte više