Vukovar: Obljetnica pogibije Blage Zadre

U POVODU 12 obljetnice pogibije general bojnika Blage Zadre (1944.), ratnog zapovjednika obrane vukovarske gradske četvrti Borova naselja, kod spomenpoprsja Blage Zadre na Trpinjskoj cesti u Vukovaru održan je komemorativni skup u organizaciji Županijskog i Gradskog odbora HDZ-a.

O ratnom putu i životu Blage Zadre pred dvjestotinjak okupljenih suboraca, prijatelja i članova Zadrine obitelji govorili su član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Petar Čobanković i župnik župe sv. Josipa Radnika iz Borova naselja fra Ante Perković.

Vijence podno spomen-poprsja Blage Zadre položila su izaslanstva HDZ-a, Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te izaslanstvo Ledinca, rodnog mjesta Blage Zadre u općini Grude u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Prije komemoracije vijence na grob Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata osim izaslanstava HDZ-a i Ledinca položili su i polaznici Zapovjedno-stožerne škole HV-a "Blago Zadro" koji se danas nalaze na studijskom putovanju u Vukovaru.

General bojnik Blago Zadro poginuo je 16. listopada 1991. u Vinogradskoj ulici kad su se srpske snage pokušale probiti u Borovo naselje.

Pročitajte više