VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA DOMAĆIN 9. LUTKARSKOG PROLJEĆA

Vukovarskosrijemska županija bitć e od 29. ožujka do 3. travnja domaćin godišnjeg susreta hrvatskih kazališta lutaka "Lutkarskog proljeća u Vukovarskosrijemskoj županiji". L

Pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture ta manifestacija se održava od 1996. Na ovogodišnjem 9. Lutkarskom proljeću sudjeluje devet hrvatskih kazališta lutaka, koja će u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku, te u Drenovcima, Ivankovu, Babinoj Gredi, Trpinji, Tordincima i Nijemcima, odigrati ukupno 51 lutkarsku predstavu.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka predstavit će se s predstavom "Tri praščića" Jaroslava Jaroša, Kazalište lutaka Zadar s predstavom "Psić koji nije znao lajati" Sunnyja Sunnincki. Zagrebačko kazalište lutaka odigrat će predstavu "Umišljena mišica" Željke Turčinović, a Lutkarsko kazalište Mostar "Zlatnu ribicu" Aleksandra Sergejevića Puškina i Petra Šurkalovića. Lutkarska scena "Ivane Brlić Mažuranić" iz Zagreba dolazi s predstavom "Dolijali vuk i lija" Josipa Matkovića, Dječje kazalište u Osijeku s predstavom "Tobija" Zdeneka Florijana, Gradsko kazalište lutaka Split s predstavom "Tra la la" Jolande Tudor, Kazalitše Virovitica s predstavom "Grimmove priče" braće Grimm i Dječje kazalište "Ivana Brlić-Mažuranić" Slavonski Brod s predstavom "Čarobnjak iz Ozza" L. F. Bauma.

U okviru susreta održat će se i više lutkarskih radionica, za nastavnike i učenike, izložbi i promocija.

Domaćin lutkarske radionice ove godine bit će Ivankovo.

Svečanost otvorenja 9. Lutkarskog proljeća održat će se u Tordincima 29. ožujka a "Proljeće" će otvoriti Lutkarska scena Ivane Brlić Mažuranić iz Zagreba s predstavom "Dolijali vuk i lija". Organizator Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji je Kazališna agencija "Asser Savus" iz Vinkovaca.

(Hina) xzdra yln

Pročitajte više