Vukovarsko-srijemska županija: SDP-ova koalicija poziva DC i HSLS, te posebno HSP

NOSITELJ koalicijske liste i kandidat za vukovarskosrijemskog župana koalicije SDP-HSS-HNS-SBHS na lokalnim izborima za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije Nikola Šafer pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare "DC i HSLS, te posebice HSP da se pridruže toj koaliciji u obnašanju buduće vlasti u Županiji."

U novom sazivu Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koalicija SDP-HSS-HNS-SBHS ima 12 vijećnika, HSP, DC i HSLS po 3 vijećnika. HDZ je osvojio 14 mjesta, a SDSS 6.

"Imamo iskustvo sa sastavljanjem koalicijske vlasti i vjerujem da ćemo i u sljedeće četiri godine na vlasti služiti građanima Županije promičući njihove interese i opće dobro", poručio je Šafer.

Po njegovim riječima, u tijeku su intenzivni pregovori koalicije i mogućih koalicijskih partnera koji bi, po Šaferovim očekivanjima, trebali rezultirati stvaranjem jake koalicijske vlasti u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HSS-a Zdravko Kelić ocijenio je kako je rezultat koji je na izborima za Županijsku skupštinu ostvarila koalicija SDP-HSS-HNS-SBHS u granicama očekivanog.

"U prošlom sazivu Županijske skupštine imali smo 10 vijećnika, a sada ćemo ih imati 12", izjavio je Kelić zahvalivši biračima koji su na izborima podržali koaliciju.

"Naš je cilj da u sljedeće četiri godine nastavimo sa započetim projektima razvoja županije", rekao je predsjednik županijskog SDP-a Branko Tušek ocijenivši kako je "na nedjeljnim lokalnim izborima u Vukovarsko-srijemskoj županiji napravljen demokratski iskorak te iskazan napredak u demokraciji i toleranciji".

Po mišljenju predsjednika vukovarsko-srijemskog HNS-a Stjepana Zeke, nedjeljni lokalni izbori pokazali su kako je "u Hrvatskoj sazrelo vijeme da se u izborni sustav uvede neposredno biranje načelnika, gradonačelnika i župana".

U prošle četiri godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji na vlasti je bila koalicija HSS-SDP-HSLS-SDSS-DC.

Pročitajte više