Za 1. skupinu vozila zatvoren Krčki most i cesta od Senja do Sv. marije Magdalene

NA POJEDINIM dionicama cesta zbog radova na obnovi i izgradnji kolnika i cestovnih objekata, postoji mogućnost kraćih zastoja. Zbog bure, Krčki most, te dionica D8 od SenjaSv. Marije Magdalene zatvoreni su za I skupinu vozila (motocikli, autobusi na kat, vozila koja vuku prikolice i kamp prikolice), izvijestio je Hrvatski autoklub o stanju u prometu u 9.15 sati.

U cijeloj je zemlji stabilno vrijeme i posvuda su suhi kolnici.

Na sjevernom kolniku dionice mosta Sava na Zagrebačkoj obilaznici, kod Ivanje Reke (od 198. do 202. km), te na sjevernom kolniku autoceste A3, Ivanja Reka-Ivanić Grad (od 211. do 214. km, te od 220. do 226. km), obnavlja se asfalt zbog čega se promet odvija dvosmjerno južnim kolničkim trakom. HAK moli vozače koji se kreću na toj relaciji za strpljenje, te im preporuča da koriste alternativne pravce kako bi se izbjegli mogući zastoji.

Zbog završnih radova na Langovom trgu u Zagrebu na snazi je privremena regulacija prometa: od istoka iz smjera Vlaške za Palmotićevu ili Cesarčevu vozi se ravno starom Vlaškom, a za smjer sjever-jug od Ksavera i Ribnjaka ravno Draškovićevom i desno na staru Vlašku. Od sjevera se iz Ribnjaka ide lijevo u Vlašku i Maksimirsku.

Na većini graničnih prijelaza promet se odvija bez opterećenja. Svakodnevno se od 9 do 14 sati zbog razminiranja terena, a uoči izgradnje novog graničnog prijelaza, zatvara GP Karasovići na D8 prema Crnoj Gori. Osobna vozila mogu prometovati preko prijelaza Konfin.

Trajektni je promet redovit na svim linijama.

(Hina) pp mć

Pročitajte više