Za jednim od napadača na dječake u Vukovaru raspisana Interpolova tjeralica?

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Kriminalističkom istragom jučer je utvrđeno da su trojica u utorak uhićenih mladića sudjelovala u premlaćivanju šestorice maloljetnika u Vukovaru nanijevši im tjelesne ozljede, a u sklopu istrage dosad je uhićeno ukupno pet osoba.

Večernjem listu sada je potvrđeno da su dvojica napadača na maloljetnike iz Vukovara imala veze s Grčkom. Od ranije je poznato da je jedan od napadača bio u grčkom zatvoru, a sad se doznaje i da su grčke vlasti za drugim putem Interpola raspisale potjeru zbog sumnje da je sudjelovao u navijačkim neredima ovoga ljeta u Ateni.

 

Imaju između 20 i 24 godine

Podsjetimo, trojica u utorak uhićenih mladića u dobi su od 24, 22 i 20 godina, a u utorak je privedena još jedna osoba, 20-godišnjak za kojeg se sumnja da je pomogao napadačima nakon izgreda. 

Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je prijava za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, protiv 20-godišnjaka za nanošenje teške tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede u pokušaju, dok je protiv četvrtog (20) podnesena kaznena prijava za pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Ranije je u sklopu istrage oko napada na skupinu maloljetnika u subotu u središtu Vukovara uhićen i 23-godišnjak, kojem je određen istražni zatvor.

Pročitajte više