Za Milu je potrebno prikupiti 2,2 milijuna dolara. Otvoren novi račun

Foto: Zaklada Nora Šitum

"DRAGI prijatelji, dragi ljudi dobre volje... sigurno ste već čuli za malenu Milu Rončević. S njenim smo roditeljima u komunikaciji posljednja dva dana i zamolili su nas da organiziramo humanitarnu akciju za Milu. Uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradskog ureda akcija je službeno prijavljena i dobila je svoju oznaku i broj u najkraćem mogućem roku.

Za Milu je otvoren poseban izdvojeni račun kojeg možete vidjeti na slici. Znamo da živimo u državi s tisuću problema, nelogičnosti i poteškoća, ali zato imamo nešto što nitko drugi nema, a to je jedinstvo i empatija da pomognemo osobama u nevolji! Pogotovo kad je u pitanju život djeteta.

Prije 6 godina svi ste se ujedinili za našu Noru i svi zajedno smo napravili čudo!

Danas čudo treba naša Mila! Cifra koja je potrebna za nastavak njenog liječenja u Americi je 2,2 milijuna dolara. Ali nema te cifre koju lavina dobrote ne može dostići. Budimo svi zajedno Milino čudo! Pomaknimo granice još jednom! Mila nas treba. Idemo!!! Hvala vam svima", poručili su roditelji Nore Šitum koji vode Zakladu Nora Šitum objavljujući pritom novi broj računa za uplate za malu Milu koja je teško bolesna.

 

Objavu Zaklade podijelio je i Milin otac Marin.

"Dragi svi, ovo je račun #svizamilu od Zaklade Nore Šitum. Račun je, naravno, napravljen u dogovoru s nama i posve je legitiman i jedina svrha mu je prikupljanje novaca za Milu. Ukoliko i dođe do najgorega, ili bilo što pođe po zlu, ZNAMO da je ovaj novac u pravim rukama, rukama koje će pomoći velikom broju druge djece. Veliko hvala mami Đani što se svim srcem i znanjem uključila u akciju! Veliko Vam hvala svima", napisao je na svom Facebook profilu.

Marin Rončević i ranije je kazao kako će apsolutno svi novci koje su dobili dosad ići u Zakladu Nora Šitum. "Svi novci koje imamo idu u Zakladu Nore Šitum. Pa i da mi liječenje bude potpuno besplatno, da mi mala umre, ja dajem sve do zadnje lipe u Zakladu Nore Šitum i zahvaljujem se svim dobrim ljudima", kazao je ranije danas HRT-u otac Marin Rončević, otkrivajući kako su oko 11 sati na računu imali gotovo 3,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, dvogodišnjoj Mili koja umire od leukemije jedinu šansu za život predstavlja liječenje u Americi. Točna Milina dijagnoza je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7. O.

Mila će danas početi primati terapiju u riječkoj bolnici. "Mora hitno primati terapiju i počet će je primati ovdje. Klofarabine, koji se u ovakvom slučaju daje, u ovoj bolesti se daje prvi put u Hrvatskoj. Komisija ga je odobrila, nitko nije radio nikakve probleme. Ona će ga primiti ovdje, ne znamo hoće li preživjeti i u kakvom će stanju biti kroz mjesec dana.

"Akciju smo pokrenuli zato što se rani relaps i refraktorna leukemija najuspješnije liječi u Philadelphiji. U toj bolnici radi najveći svjetski stručnjak dr. Richard Aplenc. Oni vrše eksperimentalne načine i rješenja kojima postižu značajne uspjehe, neusporedivo veće nego bilo gdje u Europi. Zbog toga smo se odlučili na tu akciju. Milin nalaz punkcije koštane srži iznosio je 88 posto blasta (malignih stanica). To su jako loši rezultati koji ukazuju na jako otpornu leukemiju", rekao je Indexu jučer Milin otac dodajući kako su šanse za Milino izlječenje u Americi značajne.

Pomoći maloj Mili možete uplatom na žiro račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X.

 

Pročitajte više