Za Novu godinu opet nije bilo mirno: u Austriji prijavljeno 19 seksualnih napada, u Njemačkoj neredi

Foto: FAH

AUSTRIJSKE službe za hitne slučajeve navodno su na novogodišnju noć bile zatrpane pozivima zbog brojnih seksualnih napada diljem zemlje.

Ukupno je prijavljeno 19 napada, od čega čak 11 u Innsbrucku u pokrajini Tirol. Žrtve su uglavnom bile žene u dobi od 19 do 25, javlja Daily Express.

Napadači imali "sustav" po uzoru na Koeln

Glavni inspektor Ernst Kranebitter rekao je da su žene prijavile maltretiranje od muškaraca u grupama i do 10 ljudi. Žene tvrde da su ih muškarci okružili i hvatali za grudi i međunožje.

Čini se da su napadači imali "sustav", pojasnio je policijski glasnogovornik.  po istom principu kao i jezivi prošlogodišnji seksualni napadi u Koelnu i drugim njemačkim gradovima. Ciljali su žene koje su bile same ili bez muškog društva.

Među žrtvama iz Innsbrucka navodno su četiri žene iz tog grada, jedna iz drugog austrijskog grada, jedna Švicarka, dvije Njemice i dvije Talijanke.

Dvije napadnute žene tvrde da su fotografirale napadače mobitelima, ali fotografije su previše tamne i mutne da bi se napadači prepoznali.

Nadzorne kamere su ih također uhvatile, ali kvaliteta snimke je također preloša da bi bila od koristi. Policijski glasnogovornik javio je kako ipak pokušavaju napraviti što mogu sa snimkama.

Policija: Napadači definitivno stranci

Prema svjedočenju napastovanih žena, počinitelji su mlađi od 30 godina i "južnjačkog izgleda", što se u Austriji i Njemačkoj uglavnom koristi kao termin za osobe sjevernoafričkog i bliskoistočnog porijekla.

Neki od njih su navodno imali brade i nedostajali su im zubi.

"Ovo nam se nikad dosad nije dogodilo. Definitivno je dokazano da su muškarci stranci. Provodimo istragu", rekao je inspektor Kranebitter.

Četiri žene su prijavile napad u Salzburgu. 31-godišnja Njemica tvrdi je da ju je 18-godišnji azilant u pijanom stanju uporno pokušavao poljubiti i zgrabiti za međunožje. Njeni prijatelji su ga uspjeli odgurati, a policija ga je kasnije pronašla dezorijentiranog i privela.

U Grazu je žena prijavila da su je dvojica muškaraca zgrabili za stražnjicu i prepone prije nego je uspjela pobjeći i pozvati policiju.

U Njemačkoj ponovo kaotično

U Njemačkoj je policija zaustavila val seksualnih napada kakav se dogodio prošle godine, ali 14 žena u Hamburgu je prijavilo napastovanje. A u Koelnu i drugim gradovima je situacija, unatoč pojačanoj policijskoj prisutnosti, bila kaotična - kao što je vidljivo iz snimki i fotografija:

 

 

 

Pročitajte više