Za smrt na rivi organizatori optužuju Hitnu pomoć, policija pokrenula istragu!

ORGANIZATORI braniteljskog prosvjeda na rivi tvrde da su zvali Hitnu pomoć na osiguranje skupa, ali da ovi nisu došli. Odnosno, da su bili pa su otišli.

Bili pa otišli?

"Vidjeli smo im kombi na početku. Kasnije su nestali. Trebalo im je deset minuta da stignu kad smo iz zvali nakon što je čovjeku pozlilo. Uredno smo prijavili skup, Hitna je trebala biti na rivi, a nije. Zar smo to zaslužili? Sram vas bilo ministre Milinoviću", prozvao je ministra zdravstva jedan od organizatora skupa Velimir Bujanec.

Nisu nas zvali...

Leo Luetić, ravnatelj splitske Hitne pomoći, kategorički demantira njihovu odgovornost za smrt 65-godišnjeg Z.K., kojem je pri kraju skupa pozlilo. 

"Nitko nas nije zvao na osiguranje skupa. Nikakav poziv nismo dobili. Ja te pozive dobijam pa bih sigurno to mora znati. Ekipa je došla najbrže što je mogla. Nije istina da je na početku skupa tamo bio kombi Hitne pomoći", tvrdi Luetić.

U splitskoj policiji potvrđeno nam je da su pokrenuli kriminalističko istraživanje kojim će utvrditi o čijem se propustu zapravo radi. Kako doznajemo, na obavijesni razgovor priveden je bivši šef kaštelanske Hvidre Željko strize.

Pročitajte više