Za smrt talijanskog ronioca kazneno prijavljen voditelj ronjenja iz Rovinja

VODITELJ ronjenja S.N. iz Rovinja kazneno je prijavljen zbog smrti 24-godišnjeg talijanskog ronioca Mattea Rovellija koji se utopio 26. kolovoza u blizini potonulog broda Baron Gautsch.

Istarska policija je protiv 47-godišnjeg voditelja ronjenja podnijela kaznenu prijavu zbog "prouzročenja smrti iz nehaja", a postupak će se pokrenuti i protiv ronilačkog centra Nadi scuba. S.N. se tereti da nije poduzeo sve sigurnosne mjere koje je morao poduzeti kako se nesretan slučaj ne bi dogodio.

Policija ga tereti da nije od urona pa sve do dolaska do lokacije nadgledao talijansku grupu te zato nije niti primijetio probleme kod mladog Talijana. Rovellija je toga kobnog 26. kolovoza zaronio sa još 14 talijanskih ronioca te su namjeravali razgledavati olupinu Barona Gautscha, broda koji je potonuo 1914. godine. U jednom je trenutku, zbog loše vidljivosti, jedan od ronioca predložio da se vrate na površinu, što je ostatak grupe i napravio. Nesretni Talijan je kasnije pronađen mrtav 50 metara dalje od broda.

Pročitajte više