Za vrijeme utakmica visokog rizika na Euru, štrajk austrijskih liječnika

AUSTRIJSKI su liječnici najavili trodnevni štrajk za vrijeme trajanja Europskog prvenstva. Kako prenosi Fena, od 16. do 18. lipnja bit će zatvorene njihove ordinacije, a razlog štrajka je upozorenje državi zbog planirane reforme zdravstva.

Iz austrijske liječničke komore najavljuju kako bi štrajk mogao i potrajati ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi. Liječnici smatraju da nemaju izbora jer način na koji se namjerava provesti reforma njima nije prihvatljiv.

No, austrijsku vladu, čini se, to previše ne brine. Naime, austrijska ministrica zdravstva Andrea Kdolski kazala je kako je ponašanje liječnika skandalozno i nedopustivo. Udruženje zdravstvenog osiguranja zaprijetilo je liječnicima koji budu štrajkali raskidom ugovora, podsjećajući i na to da je štrajk zakazan za vrijeme kada se na Euru igraju utakmice koje su kategorizirane kao utakmice visokog rizika.

16. lipnja na rasporedu su susreti između Hrvatske i Poljske, Austrije i Njemačke, 17. studenog igraju Nizozemska i Rumunjska, te Francuska i Italija, a 18. lipnja igraju Grčka i Španjolska, te Rusija i Švedska.

H.A.

Pročitajte više