Zabio se u auto s četvero mladih u Livnu. Dok su umirali, on je zakopavao oružje

Foto: Facebook

TRAGIČNA nesreća u Livnu u kojem je poginulo četvero mladih zavila je BiH u crno.

Lokalna policija otkrila je nove detalje nesreće, koji su šokirali javnost.

Nesreću je, kako piše Avaz, izazvao 41-godišnji T.P. Poginuli su mladi iz sela Strupnić - Vlado Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) te Ivana Rimac (19).

T.P. se tereti za teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i krivotvorenje isprave.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. travnja oko 23 sata, u vrijeme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao Land Roverom (O23- J-244) iz pravca Bosanskog Grahova prema Livnu bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio Golfa 2 (J87- E-496), u kojem su se nalazili poginuli. 

Zakopavao puške

Također se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe ozlijeđene u sudaru, jer je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija ne bi pronašla. Oružje je zakopao u njivi stotinjak metara od mjesta nesreće, što su policajci pronašli tijekom očevida.

Osumnjičenom se, također, stavlja na teret da je u svojoj kući u mjestu Rujani u Livnu držao protutenkovski raketni bacač M-80, zvani "zolja", dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, municiju različitih vrsta i kalibara te bajunete.

Osim toga, tereti ga se da je 30. ožujka napravio krivotvorenu potvrdu o kretanju, i to neovlaštenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, koju je dao I.Š. osobi koja se u vrijeme prometne nesreće nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog. 

Pročitajte više