Zaboravljeni slučaj: Uhićen ubojica devet žena od 1986. do 2007. godine

NAKON 20 godina istrage uhvaćen je muškarac koji se sumnjiči za ubojstva devet žena u vremenskom razmaku od 1986. do 2007. godine. Sve su žrtve bile sa sjevera Milwaukeeja. DNA osumnjičenog se poklapa sa dokazima pronađenima na tijelima žrtava.

Policija je 49-godišnjeg Waltera E. Ellisa pritvorila nakon što se sukobila s njim u motelu. Prema kaznenoj prijavi koju je policija zaprimila detektivi su pretražili Ellisov dom i zaplijenili mu četkicu za zube i žilet s kojim se brijao. Istražitelji su usporedili DNA s četkice i onima čestica pronađenih ispod žrtvinih noktiju, izvještava Associated Press. Istražitelji vjeruju kako se osam žena koje je ubio bavilo prostitucijom dok je jedna bježala od kuće. Žene su bile u razmaku od 16 do 41 godine starosti.

20 godina od prvog ubojstva

Šef policije Flynn izjavio je kako su do Ellisa došli napornim radom i razvojem policijske tehnologije te da se ovakvi slučajevi ne zaboravljaju ni nakon 20 godina od kada je zločin počinjen. Policija ne želi spekulirati o motivima ubojstava. Nakon prvih rezultata, policija je rekla kako je ista osoba počinila sedam ubojstava, te kako se policijsko istraživanje nastavlja. U policiji vjeruju kako je ubio još najmanje dvije žene koje su bile zadavljene.

Pročitajte više