Zadar: Provalnik ranjen u pucnjavi s policijom višestruki je počinitelj kažnjivih djela

PROVALNIK koji je jučer nakon krađe u kući u Petrčanima u pucnjavi s policijom ranjen u ruku 27-godišnjak je iz okolice Varaždina i višestruki počinitelj kažnjivih djela, za kojim je u kolovozu ove godine raspisana potraga zbog imovinskog kriminala, izvijestila je danas zadarska Policijska uprava.

Ranjeni provalnik oporavlja se u zadarskoj Općoj bolnici, a policija nije željela otkriti njegov identitet.

Osumnjičenik je jučer oko 17 sati provalio u kuću u Petrčanima i nakon toga, tvrde u zadarskoj policiji, iz pištolja zapucao na policajce koji su ga hvatali. Jedan od policajaca je uzvratio i osumnjičenika ranio u ruku. Osim njega, u pucnjavi nije ozlijeđen nitko od policajaca i građana.

Provalnik je nakon ranjavanja prevezen u bolnicu. U početku je odbijao otkriti svoj identitet, a poslije je utvrđeno da je riječ o višestruku počinitelju kažnjivih djela, za kojim su policijske uprave Krapinsko-zagorska i Varaždinska u kolovozu ove godine raspisale potrage zbog imovinskog kriminala.

U policiji kažu da su stručne ekipe PU-a i MUP-a utvrdile da je policajac iz Interventne jedinice opravdano i zakonito uporabio vatreno oružje.

Kriminalistička obrada nad 27-godišnjim osumnjičenikom se nastavlja zbog više kažnjivih djela koja se gone po službenoj dužnosti, kažu u zadarskoj policiji.

Pročitajte više