Zadarska policija privela više ljudi, među njima i bivši policajac

Foto: Pixsell/Duško Jaramaz

ZBOG sumnje da su počinili brojna kaznena djela iz područja organiziranog i gospodarskog kriminala te zlouporabe droga i općeg kriminaliteta, zadarska policija danas je privela više od deset osoba, među kojima su navodno i neka imena inače poznata široj javnosti.

Kako javlja Zadarski.hr, ova velika akcija zadarske policije pripremala se nekoliko mjeseci, a u nju su bili uključeni i policajci sa zagrebačkog područja. Neki od privedenih su, neslužbeno se doznaje, osobe sa zagrebačkog područja.

Prema neslužbenim informacijama, privedenu skupinu se tereti da su kriminalnim radnjama pričinili štetu veću od 10 milijuna kuna zloupotrebom položaja u gospodarskom poslovanju i utajom poreza. Među privedenima se nalaze i neki poslovni suradnici Vedrana Ikića, nedavno osuđenog za pomaganje u bijegu Denisu Paraću, te članovi njihovih obitelji.

Novac tvrtki iz Zadra prali u Zagrebu

Kako javlja Zadarski.hr, novac se navodno putem mjenica izvlačio iz privatnih tvrtki sa zadarskog područja i potom prao na području Zagreba. U tome im je, sumnja se, svojim znanjem pomagao jedan bivši pripadnik zadarske policije koji živi u Zagrebu, inače otprije prijavljivan zbog raznih kaznenih djela. Preko njega su pojedinci iz Zadra izvlačili novac iz svojih firmi i zadržavali ga za sebe.

Pročitajte više