Zadarsko sveučilište u Europskoj sveučilišnoj zajednici

EUROPSKA sveučilišna zajednica (Europan University Association) sa sjedištem u Ženevi izvijestila je Sveučilište u Zadru o primitku Zadarskog sveučilišta u tu najveću europsku međunarodnu sveučilišnu udrugu.

U današnjem priopćenju rektora Zadarskog sveučilišta dr. Damira Magaša navodi se da je zahtjev Sveučilišta u Zadru za učlanjenjem u tu najveću europsku akademsku zajednicu poslan u početku lipnja ove godine. EUA ima više od 700 stalnih, pridruženih i kolektivnih članova iz svih europskih zemalja. Prijam Zadarskog sveučilišta u tu udrugu podupro je i Hrvatski rektorski zbor.

Na Zadarskom sveučilištu danas su počeli upisi u prvu godinu studija u akademskoj godini 2003./2004. i u toj su prigodi uručeni i prvi studentski indeksi sa znakovljem Sveučilišta u Zadru. Prvi je indeks osobno rektor Damir Magaš uručio studentici Maji Bajić koja je prva stigla na upis i upisala studij za odgojitelje. Rektor Magaš zaželio je studentici Bajić, a i svim drugim studentima, uspješno studiranje na Zadarskom sveučilištu.



(Hina) ima vkn

Pročitajte više