Zadranin koji je vratio torbicu sa skoro 10 tisuća eura: Čovjeku za sreću ne treba puno

TROJICA prijatelja vozeći se u automobilu primijetili su na autobusnoj stanici torbicu. Kako na stanici nije bilo nikoga stali su kako bi pogledali ima li dokumenata u njoj, a kada su je otvorili ugledali su snop eura.  Otišli su zatim do prve policijske postaje te su policajcima predali torbicu u kojoj je bilo 9800 eura. Ni u jednom trenutku trojica prijatelja nisu pomislila zadržati novac, a policija je pronašla vlasnika torbice, Poljaka.

"Taj novac bi mi svakako dobro došao, ali da sam ga uzeo uvijek bi mislio kako sam ga možda uzeo nekome kome je još potrebniji nego meni, ili nekome tko se silno pomučio da ga zaradi, a jednako tako razmišljaju i moji prijatelji", ispričao je za Zadarski list Duško Lakić jedan od trojice prijatelja koji su našli torbicu.

Lakić ne radi od 1993. godine, a ima jednu nezaposlenu kćer i jednu kćer studenticu. Radi samo njegova supruga, a za Zadarski se list prisjetio kako je jedan građevinski radnik iz Crne Gore koji se odricao svega kako bi obitelji poslao što više novca, izgubio isto oko 10 tisuća eura. To se dogodilo u Benkovcu, a nalaznik je također vratio novac.

"Čovjeku za sreću ne treba puno. Da sam uzeo taj novac, ja nakon toga ne bih mogao spavati", zaključio je Lakić.

Pročitajte više