Zadranku kaznili jer nije imala kacigu na biciklu. Kaznu povukli i ispričali se

Ilustracija: PIXSELL/Dino Stanin

U ponedjeljak ujutro, oko 7 sati i 30 minuta, zadarski policajci zaustavili su u Foši 55-godišnju Zadranku, i to zato što je vozila bicikl bez zaštitne kacige. I pritom se pozvali na Zakon o sigurnosti prometa na cestama, gdje se navodi da novčana kazna za taj prekršaj iznosi 30 eura.

"Majka im je rekla da nije upućena da mora nositi zaštitnu kacigu iako svakodnevno čita dnevni tisak i molila ih da je puste uz usmenu opomenu. Odgovorili su joj da "ne mogu jer ih nadgleda nadređeni" te je upućuju na plaćanje umanjene kazne u roku tri dana ili pisanje prigovora na službenu mail adresu policijske postaje.

Mladi policijski službenici bili su jako oštri, moglo bi se reći bahati i neugodni. Naime, pozivaju se na zakon, a isti nisu bili u stanju pročitati jer tamo stoji da se zbog ovoga kažnjavaju samo osobe mlađe od 16 godina", kaže kćerka kažnjene Zadranke za Zadarski.

Nakon što je nazvala PU zadarsku i razgovarala sa službenikom, potvrđeno joj je da kažnjavanje njezine majke zaista nije u skladu sa zakonom.

Jutros joj se ispričao zamjenik načelnika zadarske policije

Priča je jutros dobila i službeni nastavak jer se kažnjenoj građanki ispričao zamjenik načelnika prometne policije Mario Samirić i potvrdio poništenje prekršaja.

"Rekao mi je da je opomenuo policajce i s njima ponovno prošao zakon. Zamolila sam ga da provjeri i one ostale prekršitelje koji su vozili bicikl bez kacige, a stariji su od 16, jer izgleda da ih je bilo preko 20. Ne bih željela da netko plati nešto za što nije kriv. Ovim putem želim samo da se za ovo čuje jer će se mnogi sugrađani prepasti i platiti kaznu za koju nema zakonske osnove", rekla je kćerka kažnjene Zadranke.

Pročitajte više