Zadravec o prijavama za mobing: Očekivano, ništa čudno. Doktorica Čulo je glumatala

Foto: HRT

PROTIV predstojnice Klinike za radiologiju Dijane Zadravec 17 djelatnika odjela onkološke radiologije podnijelo je prijavu zbog mobinga. Prijavu sa žalbom da ih Zadravec mobingira poslali su u petak ravnatelju KBC-a Sestre milosrdnice Mariju Zovaku i Davoru Vagiću, predsjedniku Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada i u njoj su sve detaljno opisali.

>> 17 djelatnika onkološke radiologije prijavilo Zadravec za mobing. Sve su opisali

U prijavi stoji kako im se obraća zastrašujućim tonom, da ih se prisluškuje te da se boje za svoja radna mjesta. Navode i da ih je Zadravec ispitivala tko je bio na prošlotjednom prosvjedu i optuživala ih da su napustili pacijente.

Dijana Zadravec negira sve optužbe i potpisnike prijave optužuje za grupiranje u interesne skupine.

"Radi se o orkestriranom napadu. Očekivala sam otpore koje doživljavam zadnjih 10 dana od strane interesnih skupina. Prijava je došla od radioloških tehnologa i sestara, 3 su potpisa nečitka, a ostalih 13 raspoznajem - svi su s Klinike za tumore. To nije čudno s obzirom na to da je dr. Karolina Bolanča Čulo prije 5 dana izvela glumatanje kad je odbila obaviti posao pa joj je pozlilo, a onda na javnoj TV rekla da je odradila triput veći posao od onog koji sam tražila od nje. Neka se odluči - je li joj pozlilo ili ovo drugo", rekla je Zadravec za portal HRT-a.

Kaže da se radiološki tehnolozi svojim nadređenima nikad nisu žalili ni na što osim na nedostatak aparature.

"Tražila sam da se uvede transparentan sustav naručivanja pacijenata na magnetnu rezonancu - da se vidi tko je zapravo onkološki pacijent Klinike za tumore, a tko je privatni pacijent i to im se definitivno nije svidjelo. Dodatno su poticani od interesnih skupina da se odupiru uvođenju odgovornosti i reda u funkcioniranje Klinike", ustvrdila je.

"Dosad su radili što su htjeli"

Ističe kako zaposlenici ne mogu govoriti da su zanemareni jer su imali neposrednog voditelja odjela, dr. Hercega i inženjerku Herman, koji su prva linija gdje su se morali obraćati.

"Dosad su radili što su htjeli jer im je to omogućila gospođa Herman, koja je sestrična bivšeg ravnatelja Klinike za tumore, i dr. Milas, koji radi u privatnoj poliklinici kojoj je i suvlasnik. I tu je dr. Bolanča Čulo čiji je suprug s dr. Kalousekom uvučen u falsificiranje i neovlašteno potpisivanje dokumenata", optužuje Zadravec.

"Ja sam u svom nastupu tolerantna", dodaje.

Pročitajte više