Grad Zagreb objavio natječaj za Advent: Novost je program na Dolcu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Grad Zagreb danas je objavio natječaj za organizaciju manifestacija, ugostiteljske usluge i prigodnu prodaju te financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba (TGZ) za Advent Zagreb 2024. godine.

Natječaj je otvoren do 26. svibnja, "izuzev TGZ, kojoj se prijave podnose po ishođenju dozvole za korištenje površine", ističu iz Grada u priopćenju.

Ovogodišnji Advent započet će 30. studenog, a završiti 6. siječnja 2025. godine. Sve lokacije imat će i "warm up" koji će početi 27. studenog.

Novost na Adventu - program na Dolcu

Novost ovogodišnjeg Adventa je da će se dio programa odvijati na tržnici Dolac, a za to će biti objavljen poseban natječaj.

Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije Trg Josipa bana Jelačića, Europski trg –  Ulica Augusta Cesarca, Vlaška ulica – pješačka zona. 

Za organiziranje božićnih manifestacija u gradskim četvrtima predviđene su lokacije: Maksimir – Kvaternikov trg, Trešnjevka sjever –  Trg Krešimira Ćosića, Trešnjevka jug – Palinovečka ulica, Stenjevec –  Trg Ivana Kukuljevića, Podsused – Vrapče –  Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesvete –  Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Novi Zagreb – istok – Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad – Trg Ane Rukavine, Podsljeme – Žičara, Brezovica – kod igrališta.

Više detalja OVDJE.

Ugositeljske usluge na Trgu, u Gajevoj i Bogovićevoj

Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica. Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude.

Više detalja OVDJE.

Program u parkovima na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, Strossmayer i Tomislavac

Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog božićnog i ovogodišnjeg programa i obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti predviđeni su park na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, park na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i park na Trgu kralja Tomislava.

Više detalja OVDJE.

Pročitajte više