Zadravec: Vatavuk je izvršio svoju ulogu i sada može dati ostavku

Screenshot: N1

DIJANA ZADRAVEC gostovala je na N1 televiziji. Danas će, neslužbeno se doznaje, v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk podnijeti ostavku. Sazvana je i presica, za 14 sati.

Zadravec je voditelj na početku pitao kako to da gostuje u medijima ako je na bolovanju.

"Na bolovanju sam, ali nije mi određeno strogo mirovanje", rekla je Zadravec.

"Želim zahvaliti na brojnim porukama podrške", rekla je Zadravec. Kaže da je dobila i podršku četiri liječnika koji su dobili otkaze jer su upozoravali na korupciju.

"Vatavuk je izvršio svoju ulogu"

"Vatavuk je izvršio svoju ulogu i sada može dati ostavku", rekla je.

"Vatavuk je u svom priopćenju govorio neistinu o dokumentima koje sam dostavila, neistina je i da su se radiolozi vratili", kaže Zadravec.

"Kod mene su sve fakture koje pokazuju da su oni u bolnici to krivo potpisivali", rekla je.

"Zdravstvena inspekcija je gledala poslovne procese, ali bitno je da se ti procesi gledaju zajedno, a ne odvojeno. Tek tada će se sve znati", kaže.

"Nitko me nije pozvao za inspekciju"

"Mene nitko nije pozvao da dam iskaz pa da idu tragom toga, a ne da lutaju bolnicom. Ja imam svu dokumentaciju, pokazala sam to na Nacionalnom vijeću. Na kraju će, vidim po medijima, okriviti jadnu medicinsku sestru da je stavljala žig", rekla je.

Mediji su objavili 54 negativno intonirana članka o njoj, kaže Zadravec. Sve u medijima je neslužbeno, pitanje je tko plasira te informacije, kaže.

"Zvali su me iz DORH-a, dala sam iskaz, ali nisu me zvali iz inspekcije. Vidim iz medija da odvojeno analiziraju procese na račun nasumičnih uzoraka", rekla je.  

"Ima li netko tko vas može podržati iz bolnice?" pita voditelj.

"To su mogli vidjeti oni iz Uprave", rekla je. "Nisu to male nepravilnosti", dodaje.

"Beroš mi je dao podršku"

"Posjedujem dokaze, Vatavuk za nepravilnosti nije želio čuti", rekla je Zadravec i dodala da joj je Vili Beroš dao podršku te da je zainteresiran da se raščisti situacija.

"Beroš i ja smo odlično surađivali kad smo radili struku. Kad je postao ministar, ja sam mu ukazala na nezakonitosti... Ja nisam snimala onaj razgovor, sigurna sam da nije ni ministar Beroš", rekla je.

"Razgovarali smo o mojoj nezakonitoj smjeni i nezakonitostima, ne o natječaju na koji sam se prijavila", kaže.

Modernizaciju radiologije se koči, a jedini cilj je bio smijeniti nju, tvrdi. Cilj je bio osigurati korist za privatne poliklinike, kaže Zadravec.

"Želim se vratiti na svoje staro mjesto"

"Radiolozi su u panici, ne mogu izdržati taj pritisak. Tko bi istupio javno kad vide kakav ja pritisak izdržavam? Oni su meni, 42 radiologa, dali podršku. Oni me zovu i pitaju kako nešto napraviti. Sad je sve u kaosu, Vatavuk se ne javlja na telefon", rekla je.

"Želim se vratiti na mjesto predstojnice s kojeg sam smijenjena. Ja ne mogu biti smijenjena jer sam upozoravala na nepravilnosti i navodno rušila ugled bolnice", kaže.

"Stojim iza svih svojih riječi, za sve imam dokaze. Nadam se da će DORH odraditi svoj posao. Sumnjam da će se sve moći istražiti u tri tjedna", rekla je Zadravec.

 

Pročitajte više