Zagorec na suđenju Jelaviću: Nisam rekao da Petrač stoji iza ubojstva Sliška

UMIROVLJENI general Vladimir Zagorec danas je na suđenju Nikici Jelaviću opovrgnuo navode svjedoka Mije Kovče koji je kazao kako mu je baš Zagorec rekao da je Hrvoje Petrač naručio i platio ubojstvo Vjeke Sliška.

Zagorec je svjedočio kako, suprotno iskazu Kovče, nije on njega pozvao pozvao u Beč, nego je bilo baš obratno. "Ja sam to odbijao, ali me on zamolio da se nađemo na pet minuta. Pristao sam zbog njega", kazao je Zagorec u sudnici te objasnio kako je Kovčo želio razgovor s njim zbog prijatelja koji je imao problem sa poslovnim prostorom u Zagrebu.

"Cijeli grad priča da iza ubojstva Sliška stoji Petrač"

Umirovljeni general tvrdi da je u Beču 2007. godine Kovčo na njihovoj kavi vodio monolog u kojem je spomenuo da zna tko je ubio Vjeku Slišku, jer o tome priča cijeli grad. Kovčo mu je rekao kako je to Hrvoje Petrač, na što je Zagorec skrenuo razgovor na drugu temu jer o tome nije želio razgovarati.

Time je Zagorec potpuno pobio iskaz Mije Kovče od 15. rujna ove godine kada je rekao kako mu je Zagorec kazao da iza ubojstva Sliška stoji Hrvoje Petrač. Podsjetimo, ovo je već treće suđenje Jelaviću za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija 1999. godine, pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Ivice Bertića te pokušaj ubojstva Sliška i Dodića 1995. godine. Jelavić je na prvom ročištu izjavio kako se ne osjeća krivim. Prošlu oslobađajuću presudu ukinuo je Vrhovni sud i zatražio novo suđenje.

Pročitajte više