Zagreb: Biometeorološka prognoza od 5. do 7. travnja

BIOMETEROLOŠKE prilike u Zagrebu će sutra biti relativno povoljne zbog čega kronični bolesnici, uz redovito uzimanje lijekova, ne bi trebali imati većih poteškoća uzrokovanih vremenom, priopćio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

Koncentracija peluda u zraku bit će visoka s dominacijom slabo alergogenog peluda topole, a pojavila su se i prva zrnca alergogenog peluda breze. Današnjim mjerenjem zrak je zdravstveno ocijenjen kao dobre kvalitete.

U srijedu će bioprognoza biti relativno nepovoljna. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati tegobe izazvane vremenom pa im se, uz redovito uzimanje lijekova, preporučuje izbjegavanje većih tjelesnih napora. Koncentracija peluda drveća također će biti visoka, uz pojavu alergogenog peluda breze.

Nepovoljne biometeorološke prilike zadržat će se i u četvrtak, tako da je kod osjetljivijih osoba moguće sniženo raspoloženje, pojačani dnevni umor, prolazna glavobolja, a noću poteškoće sa snom. Kronični reumatski, srčani i plućni bolesnici osjetljiviji na vremenske promjene mogu se osjećati lošije, pa im se savjetuje pošteda od napora te redovito uzimanje lijekova. Koncentracija peluda drveća bit će visoka s prisustvom alergogenog peluda breze.


Pročitajte više