ZAGREB: DVOJICA MLADIĆA UHIĆENI ZBOG PREPRODAJE DROGE

Zagrebačka policija jučer je uhitila dvojicu mladića osumnjičenih za preprodaju droge i pritom zaplijenila tridesetak grama kokaina i 38,6 grama amfetamina, doznaje se u policiji. L

Kako je danas izvijestila policija, jučer oko 11,30 sati uhićen je prvo 25-godišnjak za kojeg su sumnjali da se bavi preprodajom kokaina. Prilikom uhićenja kod njega je pronađena i vrećica s 10 grama kokaina, koji je, navodi policija, nabavio od 24-godišnjaka, uhićenog nešto kasnije.

Pretragom stana u kojem taj 24-godišnjak neprijavljeno stanuje pronađeno je 26,8 grama kokaina, 38,6 grama amfetamina, digitalna vaga za precizno mjerenje, 408 grama plastičnog eksploziva i specijalni alat za otvaranje cilindričnih brava.

U stanu 25-godišnjaka pronađene se 3 papirnate "šmrkalice", 4 žlice i nož, digitalna vaga, papirići, plastične vrećice i telefonska kartica s tragovima kokaina.

Policija tvrdi da su se dvojica osumnjičenih tijekom rujna 2003. udružili radi preprodaje kokaina i amfetamina na način da je 24-godišnjak nabavljao veće količine droga, skrivao ih u svom stanu i preprodavao uz odgodu plaćanja 25-godišnjaku, koji je drogu preprodavao krajnjim konzumentima i drugim preprodavačima.

Oni su jučer oko 23,45 sati dovedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, a 24-godišnjak je uz preprodaju droge osumnjičen i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Obojica osumnjičenih su od prije poznati policiji kao počinitelji više različitih kaznenih djela.

(Hina) am jn

Pročitajte više