Zagreb: Imenovano 12-ero zamjenika državnog odvjetnika

Državno-odvjetničko vijeće (DOV) imenovalo je danas 12-ero zamjenika državnih odvjetnika u četiri županijska i dva općinska državna odvjetništva.

Za zamjenike u Kaznenom odjelu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu imenovani su Ankica Boban i Nediljko Ivančević. Za zamjenice u Kaznenom odjelu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva imenovane su Verica Orešić Cvitan, Helenca Pirnart Dragičević, Mirta Kuharić i Ines Horvat Jelenić, a u Građansko- upravnom odjelu novi su zamjenici Mladen Crnjaković i Aida Sušić. Željka Matić Zagorski imenovana je zamjenicom u Građansko-upravnom odjelu karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva. Za zamjenika u Kaznenom odjelu Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku imenovan je Zlatko Bučević, a za zamjenicu u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu Kornelija Sotirov. Snježane Bajan imenovana je zamjenicom u Građanskom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Kninu.

Na oglas za zamjenika Općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku javio se samo Milenko Šarić, gospodarski inspektor sa 16 godina staža, ali zbog toga što nema državnoodvjetničkog iskustva nije imenovan, pa će oglas za popunjavanje tog mjesta biti ponovljen.

Veći broj kandidata javio se samo na oglase za zamjenička mjesta u Splitu, gdje je bilo šest kandidata i u Zagrebu gdje se za zamjenička mjesta javilo 28 kandidata.

Pročitajte više