zagreb: MESIĆ OTVORIO PRVU KONFERENCIJU SOCIJALNIH RADNIKA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić otvorio je danas Prvu hrvatsku konferenciju socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem "Socijalni rad za socijalnu Hrvatsku" u zagrebačkom hotelu "Sheraton".

Rad socijalnih radnika presudan je u prevladavanju socijalnih nedaća i njihov doprinos u društvu daleko je veći no što izgleda, rekao je Mesić naglasivši da su u Hrvatskoj potrebe daleko veće od mogućnosti državnog proračuna, što socijalni rad čini izuzetno zahtjevnom profesijom.

Ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović istaknuo je da u sustavu socijalne skrbi radi 1.047 radnika, što znači da na jednog socijalnog radnika dolazi preko 5.000 stanovnika, a u nekim područjima čak 12.000 ljudi.

Naglasio je stoga važnost jačanja i unapređenja profesije socijalnih radnika, te udvostručenje njihova broja kako bi mogli odgovoriti na nove izazove.

Na konferenciji u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika od 5. do 7. studenoga socijalni radnici i predstavnici civilnog društva raspravljat će o kvaliteti socijalne skrbi, socijalnim radu s osobama s invaliditetom, djecom, mladeži, obiteljima i starijim osobama, kao i o reformi sustava socijalne skrbi, te menadžmentu u javnom sektoru.

Na konferenciji je nazočno oko 500 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Švedske i Italije koji će na kraju donijeti Deklaraciju o položaju i razvoju profesije socijalnog rada.

Pokrovitelji konferencije su Predsjednik Mesić, Ministarstvo rada, zagrebačko Gradsko poglavarstvo i saborski Odbor za zdravstvo, rad i socijalnu skrb.

Pročitajte više