Zagreb: Muzička akademija dobila zgradu Ferimporta

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je odlučilo da zgradu nekadašnjeg Ferimporta u središtu grada dodijeli u 100godišnji najam Muzičkoj akademiji zagrebačkog Sveučilišta. L

Grad Zagreb Muzičkoj akademiji daruje, odnosno oslobađa je i plaćanja zakupnine za vrijeme 100-godišnjeg najma kao svoj donatorski prilog uređenju zgrade, odlučili su na današnjoj sjednici članovi Gradskog poglavarstva.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić rekla je da će ugovor između Grada Zagreba i Muzičke akademije biti potpisan sutra u zgradi buduće Muzičke akademije.

Muzička akademija će tako od Zagreba dobiti poslovnu zgradu i dvorište sa zemljištem na Trgu maršala Tita 12 i poslovnu zgradu i dvorište sa zemljištem u Prilazu Gjure Deželića 3. Riječ je o površini većoj od pet i pol tisuća četvornih metara.

Zamjenik gradonačelnice Milan Bandić rekao je kako se zgrada Ferimporta daje Muzičkoj akademiji u najam, jer nema zakonskog uporišta da se donira.

Muzička akademija zagrebačkog Sveučilišta jedina je takva obrazovna institucija u Hrvatskoj, koja je desetljećima suočena s nedostatkom prostora za normalan rad studenata. Grad Zagreb kupio je zgradu i zemljište oko Ferimporta i sada ih dodijelio Muzičkoj akademiji.

Pročitajte više