Zagreb: Nizozemci i Hrvati zajedno pokušali prokrijumčariti 15.000 šteka cigareta

DVOJICA Nizozemaca i dvojica Hrvata osumnjičeni su za pokušaj krijumčarenje 15 tisuća šteka cigareta namijenjenih zapadnoeuropskom tržištu, izvijestila je danas zagrebačka policija..

Cigarete ´Sovereign Classic´, engleske proizvodnje, otkrivene su među narančama u teretnom vozilu ´scania´, nizozemskih registarskih oznaka, 2. ožujka na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Bregana.

Policija tvrdi da su cigarete bile namijenjene zapadnoeuropskom tržištu.

Dvojica nizozemskih državljana, u dobi od 27 i 43 godine, odmah su uhićeni, a daljnjom kriminalističkom obradom policija je, kako tvrdi, otkrila da su u pokušaj krijumčarenja umiješana dvojica hrvatskih državljana. Jedan od njih je u bijegu i za sada je nepoznat policiji, dok je drugi, 41-godišnjak, uhićen i zajedno s dvojicom Nizozemaca priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Nizozemce policija tereti za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, dok su dvojica hrvatskih državljana osumnjičeni kao pomagači u tom kaznenom djelu.

Policija, međutim, nije otkrila identitet privedenih, niti je objasnila na koji su način hrvatski državljani pomagali u pokušaju krijumčarenja. Nije rečeno ni kolika je vrijednost zaplijenjenih cigareta.

Kriminalističku obradu obavio je Odjel gospodarskog kriminaliteta zagrebačke policije u suradnji sa Službom za suzbijanje krijumčarenja i analitike Carinske ispostave Zagreb.

Pročitajte više