ZAGREB: NOVČANICAMA KRIVOTVORENIM U "KUĆNOJ RADINOSTI" KRENULA PO ŽVAKE I BON ZA MOBITEL

S tri lažne novčanice od 50 kuna, krivotvorene uz pomoć kućnog računala, printera i skenera, jedna je 28godišnjakinja pokušala u trgovini kupiti cigarete, gume za žvakanje i bon za mobitel, izvijestila je danas zagrebačka policija, koja je protiv krivotvoriteljice jučer podnijela kaznenu prijavu.

Policija sumnja da je žena 13. travnja u "kućnoj radinosti" skenirala novčanicu od 50 kuna i izradila pet novčanica istog serijskog broja.

Bogatija za 250 lažnih kuna istu je večer oko 20,30 sati u trgovini "Marica" u Sesvetama s tri lažne novčanice pokušala platiti cigarete, bon za mobitel i žvakaće gume. No, prodavačica je posumnjala u ispravnost novčanica i ženu zadržala do dolaska policije.

Nakon uhićenja policija je pretražila kuću osumnjičene, te zaplijenila računalo, printer i skener, tri komada bijelog papira formata A4 i visoko rezolucijskog papira, kažu u policiji.

Protiv nje je potom podnesena i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog krivotvorenja novčanica, za što je predviđena zatvorska kazna od jedne do deset godina.

(Hina) xam yso

Pročitajte više