Zagreb: Osnovano povjerenstvo za kakvoću zraka na Jakuševcu

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je osnovalo Povjerenstvo za praćenje utjecaja kakvoće zraka na zdravlje ljudi u svezi sa sanacijom odlagališta otpada Prudinec-Jakuševec.

Predsjednica Povjerenstva je dr. Alma Rožman iz Poliklinike za bolesti dišnog sustava, a procjenjivat će utjecaj pojedinih mjernih parametara na zdravlje građana i u slučaju potrebe predlagati interventne mjere.

Jakuševčani, koji žive u neposrednoj blizini odlagališta otpada, od veljače ove godine su oslobođeni plaćanja usluge skupljanja i odvoza komunalnog otpada što je "Čistoći" umanjilo prihode, a tvrtki je bila ostala obveza plaćanja deponiranja tog otpada trgovačkom drustvu "Zgos". Zbog toga je Gradsko poglavarstvo danas dalo suglasnost "Zgosu" da "Čistoću" oslobodi plaćanja cijene usluge odlaganja komunalnog otpada za domaćinstva na području Jakuševca.

Članovi Gradskog poglavarstva danas su odlučili i da će se u kino-dvoranama "Apolo", "Lika" i "Tuškanac" koje su odnedavno u vlasništvu Grada Zagreba, kao i u kinu "Studio" koje je pod gradskom upravom, odvijati isključivo kazališna, glazbeno-scenska i plesna djelatnost te kulturni programi. O konačnoj prenamjeni prostora odlučit će Gradski ured za kulturu.

Iz gradskog proračuna dana je potpora od 30.000 kuna Savezu inovatora Zagreb za sudjelovanje na izložbi inovacija INPEX u Pittsburgu gdje su ranijih godina zagrebački inovatori postigli zavidne rezultate.

(Hina) bdj az

Pročitajte više