ZAGREB: otvorena izložba "program geneze" n.h. hinterbergera

U sklopu Dana muzeja, u Muzeju suvremene umjetnosti danas je otvorena izložba pod nazivom "Program geneze" njemačkog umjetnika Norberta W. Hinterbergera.

Izložba znakovitog naziva bavi se podrijetlom čovjeka, njegovim urođenim i stečenim obilježjima i sadržajima suvremenog života.

Izložba je podijeljena na tri dijela: "Izgubljeni raj", "Sirovo i kuhano" i "Divni novi svijet".

Raspoređena je na šest cjelina i na neki način tumači ljudski razvitak od životinjskih korijena preko procesa kultiviranja do današnje civilizacije, napominje se u predgovoru kataloga izložbe.

Na ulazu u Muzej postavljena je zidna instalacija od 15-ak metara, koja na temelju preparata, kostura i prikaza životinja predstavlja evoluciju u kao vodoravno geneološko stablo.

Norbert W. Hinterberger izlagao je na uglednim međunarodnim izložbama, te je dobitnik mnogih nagrada. Od 1999. do 2002. bio je dekan Fakulteta za dizajn na Sveučilištu "Bauhaus" u Weimaru.

Kustosica izložbe je Ivana Kancir, a izložba je ostvarena uz pomoć Austrijskoga kulturnog instituta, Geološko-palaeontološkog odjela Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu i Muzeja "Mimara".

Izložba će biti otvorena do 18. svibnja.

(Hina) ta ln

Pročitajte više