Zagreb: Pokušaj ubojstva i tri policijske intervencije protiv naoružanih nasilnika

NA PODRUČJU zagrebačke Policijske uprave jučer se dogodio jedan pokušaj ubojstva, a tri je puta policija intervenirala protiv naoružanih nasilnika.

Žena stara 61 godinu ubola je kuhinjskim nožem 62-godišnjeg supruga koji ju je vrijeđao i napadao po povratku kući u predvečernjim satima, nakon cjelodnevnog obilaska kafića u Dubravi, u kojim je konzumirao alkohol.

Protiv supruge će biti podnesena kaznena prijava zbog pokušaja ubojstva.

Na području Trnja policija je sinoć oko 20 sati savladala 57-godišnjaka koji im je na križanju Strojarske i Vukovarske ulice prijetio pištoljem.

Nakon što je savladan utvrđeno je da je pištolj plastičan. Priveden je u policijsku postaju, a tijekom noći je zbog zdravstvenih problema prevezen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

U Vrapču je završio i 39-godišnjak koji je nožem prijetio drugima, ali i samome sebi. Policija, koja je došla na poziv njegova dva brata, uhvatila ga je nakon što je pokušao pobjeći skočivši kroz dva i pol metra visoki prozor.

Prilikom skoka slomio je ruku, ali je zbog drugih zdravstvenih problema prebačen u Vrapče.

Policajcima je vilama prijetio pripiti 24-godišnjak iz Merenja kod Zaprešića, kada su intervenirali zbog svađe u obitelji.

Savladan je i priveden u policijsku postaju, a u tijeku je kriminalistička obrada radi utvrđivanja elemenata protupravnih dijela nasilja u obitelji i sprječavanja službene osobe.

Pročitajte više