Zagreb: Policija zaplijenila veću količinu ukradenog nakita i tehničke robe

ZAGREBAČKA policija uhitila je dvojicu muškaraca koje tereti da su u 14 provala u stanove ukrali više stotina zlatnih predmeta, uglavnom nakita, te vrijednu tehničku robu.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Stanke Saraje u stanovima uhićenih muškaraca pronađena je većina ukradenih predmeta, što je, tvrdi, rijetkost kod ovakvih kaznenih djela.

Ukupna vrijednost ukradenih predmeta, dodala je, neće se moći odrediti dok se policiji ne jave njihovi vlasnici, no riječ je o jednom od najvećih pronalazaka ukradenog nakita.

Uhićeni 32-godišnjak i njegov deset godina mlađi partner gotovo sve provale počinili su tijekom ove godine na području grada. U stanove iz kojih su krali uglavnom nakit, novac i vredniju tehnički robu poput prijenosnih računa i kamera provaljivali su trganjem brava na ulaznim vratima.

Većinu ukradenih predmeta policija je pronašla u stanu 32-godišnjaka na području zagrebačkog naselja Siget, dok je u stanu u Dubravi koji je koristio drugi provalnik, osim dijela tehničke robe, pronađeno i pola kilograma marihuane.


Pročitajte više