Zagreb: Pozvano prvih 87 podnositelja zahtjeva s POS-ove liste za kupnju stana

ZAGREB Gradsko poglavarstvo pozvalo je prvih 87 podnositelja zahtjeva s konačne liste za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje (POS) na zajednički sastanak radi dogovora za kupnju POS-ovih stanova. 

Cilj sastanka je upoznavanje s postupkom odabira stanova za kupnju, lokacijama izgradnje objekata i predvidivim rokovima dovršetka, tlocrtima stanova te uvjetima kreditiranja, priopćeno je danas iz zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje imovinom.

Sastanci će se održati danas i sutra, u grupama po 29 osoba, a prisustvovat će i predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i HVB Bank Croatia. Predstavnici Banke potencijalnim će kupcima podijeliti obrasce za ostvarivanje prava na kredit za kupnju stana.

Time će se ispuniti preduvjeti za odobravanje zahtjeva za kupnju stanova iz Vladinog programa društveno-poticane stanogradnje (POS).

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo je 14. siječnja ove godine utvrdilo konačnu listu reda prvenstva za kupnju stanova iz programa POS, a Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama dostavila je 6. ožujka Gradskom uredu za upravljanje imovinom Grada predvidive neto prodajne cijene po četvornom metru za 87 stanova u objektima Špansko S-3, S-4 i S-5, stoji u priopćenju zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje imovinom grada.

Pročitajte više