Zagreb: Prostitutka priznala da je imala oko 480 mušterija i zaradila 280 tisuća kuna

ZAGREBAČKA policija kazneno je prijavila 22-godišnjakinju iz Sesveta koja je priznala da je u unajmljenom stanu u Zagrebu u više od godinu dana seksualno opslužila oko 480 mušterija, zaradivši pritom oko 280 tisuća kuna.

Policija je kriminalističku obradu pokrenula nakon što je prije tri dana u stanu u Heinzelovoj ulici zatekla četiri djevojke, od kojih jednu 17-godišnju maloljetnicu, kako nude seksualne usluge.

Obradom je utvrđeno da je 25-godišnjakinja iz Pregrade početkom ožujka ove godine preko "Plavog oglasnika" u rubrici Osobni kontakti-žene počela nuditi svoje i seksualne usluge drugih djevojaka u stanu koji je lani unajmila 22-godišnjakinja iz Sesveta.

Objavljivala je i oglase u kojima je tražila nove "suradnice", a na jedan od njih se sredinom ožujka javila maloljetnica iz Ivanić Grada. Ona je pristala pružati usluge spolnog odnosa muškarcima po cijeni od 400 kuna za pola sata i 600 kuna za sat vremena.

Pola zarade pristala je davati 25-godišnjakinji koja je plaćala oglase i pronalazila mušterije.

Posao sa zainteresiranim mušterijama telefonom je dogovarala 23-godišnjakinja iz Zlatara.

U policiji kažu da još nisu utvrdili koliko su zaradile ostale djevojke, no kako tvrde, djevojka iz Sesveta je priznala da je od kraja siječnja 2002. do uhićenja imala oko 480 mušterija i na taj način zaradila oko 280 tisuća kuna.

Sve osumnjičene su prekršajno prijavljene, a tri punoljetne djevojke i kazneno zbog podvođenja maloljetnice. Za to je kazneno djelo moguća kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.


Pročitajte više