Zagreb: Silovanjem i batinanjem od 22-godišnje djevojke iznuđivali novac

ČETVORICA mladića osumnjičena su za silovanje 22-godišnje djevojke, a zajedno s još jednim mladićem i da su je zlostavljali kako bi od nje iznudili 60 tisuća kuna.

Policija je danas izvijestila da su mladići u dobi od od 22 do 25 godina u više navrata u lipnju i srpnju prošle godine fizički zlostavljali 22-godišnju djevojku, tražeći od nje da im plati nepostojeći dug od 60 tisuća kuna.

Djevojka je, naime, od 25-godišnjeg zlostavljača posudila 10 tisuća kuna i u više navrata mu vratila ukupno 14 tisuća kuna. No, on je djevojci počeo obračunavati kamatu na kamatu u iznosu od 5 posto dnevno i tražio nepostojeći dug od 60 tisuća kuna.

Policija tvrdi da su se petorica osumnjičenika djevojku odvezli do skladišta jednog poslovnog prostora na području Zagreba, prekrivši joj ručnikom oči. Sumnja se da su je u skladištu prvo pretukli letvama po cijelom tijelu, a zatim joj naredili da se skine. Djevojka ih je molila da je ne tuku, no nasilnici su je nastavili udarati, a potom i silovali.

U policiji kažu da je zlostavljanje trajalo tri sata, nakon čega su djevojci ponovno ručnikom prekrili oči i pustile je nakon kraće vožnje automobilom. Fizičko i seksualno zlostavljanje nastavili su i idućeg dana, pa je djevojka pristala na vraćanje nepostojećeg duga.

U studenome 2003., po nalogu 25-godišnjeg osumnjičenika-kamatara, djevojka je kupila osobni automobil VW Polo, vrijedan oko 100 tisuća kuna, registrirala ga na svoje ime i predala ga osumnjičenom.

Petorica osumnjičenika danas su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte više