Zagreb: U novogodišnjoj noći sedam propucavanja bez ozlijeđenih osoba

U NOVOGODIŠNJOJ noći od eksplozije petarde na Trgu bana Jelačića lakše je ozlijeđena 11godišnja djevojčica, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U novogodišnjoj proslavi zalutala je petarda eksplodirala pokraj lica djevojčice nanijevši joj manje opekline na licu. Liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za dječje bolesti.

Inače, u novogodišnjoj je noći zagrebačka policija zabilježila sedam propucavanja vatrenim oružjem što je uzrokovalo samo materijalnu štetu.

Na području Sesveta, ispred noćnog kluba ´Planet´, 31. prosinca između 23 i 24 sata zrno iz još uvijek neutvrđenog oružja oštetilo je vjetrobransko staklo osobnog automobila marke ´BMW´, a slično se dogodilo i u Dubravi gdje je zrno oštetilo vjetrobransko staklo ´opela vectre´.

Desetak minuta iza ponoći u mjestu Pušćanskoj Dubravi na zaprešićkom području jedno je zrno probilo limeni oluk na vikendici, a nakon dvadesetak minuta propucano je dvostruko prozorsko staklo blagovaonice stana u Mikulićevoj ulici na Medveščaku.

Propucavanja je bilo i u Strmcu pokraj Samobora, zrno je prošlo kroz plastičnu oplatu rolete i dvostruko prozorsko staklo spavaće sobe na obiteljskoj kući. U zagrebačkoj Petrovoj ulici propucana su ulazna vrata obiteljske kuće.

I jučer poslijepodne na području Dugog Sela propucan je krov osobnog automobila marke ´škoda octavia´.

Pirotehničkim sredstvima oštećen je jedan automobil te četiri stana. U jednom je izbio požar na balkonu i zahvatio stan. Šteta se procjenjuje na oko 10 tisuća kuna.

Pročitajte više